VÅRFEST MED -25% PÅ VEI- OG PARKERINGSSKILT

Gjør trafikantene oppmerksomme! Nå også -10% på alle veggbilder! Gjør deg klar for våren! Norskprodusert – Gratis frakt over 1000 kr!

Fototapet på badet

Har du tapetsert før? Ikke jeg… Så jeg tenkte naturligvis at dette var noe jeg fikk til.. Litt som Pippi. Men jeg hadde da helt rett! Jeg har lenge gått og fundert på hva jeg skulle gjøre på badet oppe. Vi har to vegger som er gips og våtromsmaling på, så jeg tenkte naturligvis bare å male om i en ny farge. Men så oppdaget jeg at fototapet faktisk kan brukes bad, så da var jakten på det perfekte motivet i gang! Hos c-you home kan du velge mellom et hav av ulike motiver. Jeg fant mitt motiv på istockphoto. Jeg sendte bildet til dem på mail og så la de det inn på nettsiden slik at jeg kunne bestille i riktig størrelse. Husk å legge til 5cm på målene dine, slik at du har litt å gå på ? Når du bestiller kan du flytte på tapeten og bruke det utsnittet du selv ønsker. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å matche det opp slik at solstrålene som kommer igjennom trærne på tapeten skulle matche lyset fra vinduet best mulig.
Skrevet av Benedicte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slik såg altså det lille badet vårt ut før. Jeg syns vanligvis ikke mørke farger, som dempet sort som vi hadde her, stjeler noe fra rommet, med akkurat her syns jeg at den sorte veggen ble for overveldende. Rommet er såpass smalt, at alt som kan gi følelsen av at det er bredere er gull! Med denne fototapeten på veggen føltes ikke rommet bare bredere, det føltes også mye luftigere og hver morgen når jeg tusler inn her blir jeg bare helt glad i sjelen. Naturen gir meg god energi, så å få naturen inn på badet… ZEN!?? Under kan du se hvordan badet såg ut før jeg svingte meg med tapetrullene.

TIL DETTE PROSJEKTET BRUKTE JEG

♡ Tapet*

♡ Tapetkniv

♡ Jotun spesialvask

♡ En mann med lange armer (ikke et must)**

* Tapeten kommer med lim på baksiden, litt som kontaktplast. Så du trenger ikke tapetlim. Jeg syns dog tapeten var enklere å få pen og luftboble fri enn ordinær kontaktplast. Overflaten på tapeten er matt, ikke glanset. Perfekt!

** Mannen hjalp meg på de 1-2 første strimlene. Men jeg fant ut at jeg klarte meg bedre på egenhånd ?

FREMGANGSMÅTE – FOTOTAPET FRA C-YOU HOME

Jeg har laget en film med både fremgangsmåte, før- og etterbilder, den finner du som IGTV på min profil.

Men her er en skriftlig fremgangsmåte, for de som foretrekker det ?

En. Start med å vasker over veggen. Jeg vasket med jotun sin før-maling vask, da den ikke etterlater såperester på veggen.

To. Tapeten kommer ferdig kappet, og er nummerert. Så det eneste du trenger å gjøre er å sortere de og starte i ønsket ende på veggen.

Tre. Start øverst, og la tapeten gå et par cm opp i taket slik at du ikke mangler tapet dersom veggen skulle være litt ujevn/skjev videre på de resterende strimlene. Brett bort litt og litt av papiret på baksiden av tapeten, slik at ikke tapeten klistrer seg til veggen før du er klar.

Fire. Legg strimlene så tett inntil hverandre som mulig. Jeg erfarte at strimlene heller kunne overlappe med 1-2mm fremfor å ikke ligge helt inntil hverandre. Det var ikke noe lett å dra tapetene sammen etter den var klistret på veggen. Havner du skjevt ut går det fint å ta av igjen tapeten og gjøre det om igjen, men helst så fort som mulig slik at ikke tapeten får festet seg helt før du drar den av igjen.

Fem. Avslutt med å kappe bunn, topp og sider med en tapetkniv, fortrinnsvis med et helt nytt blad.

Hørtes ikke det enkelt ut? Det var mye enklere enn jeg trodde!

Nå har vi hatt tapeten i over en måned, og på den måneden har dusjen selvsagt vært i bruk. Tapeten er like fin enda, og ser ut til å tåle dampen var dusjen godt?

Har du lagt fototapet før? Eller ønsker du å legge det? Jeg vet du kan få det til, når. jeg kan, kan du ?

Følg meg gjerne på Instagram .

Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg

Benedicte ♡
Link til blogginnlegg: Trykk her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kontakt

+47 33 38 88 88
kundeservice@c-youhome.no
Org: 919 721 944

Følg oss

Ønsker du å motta vårt nyhetsbrev?